пʼятницю, 14 квітня 2023 р.

Книга дня


       Українська писанка має одну чудову особливість, яку за своєю значимістю для сучасної України можна порівняти з поезією Шевченка, українським синім небом над головою та мелодіями українського степу, оспіваних у віршах Тараса Григоровича.  Ця особливість полягає в глибинній, об'єднуючій ролі всіх частин і країв нашої країни в єдину, неподільну та самобутню українську спільноту та є зримим відображенням духовних цінностей і пріоритетів українців.

КНИГА ДНЯ

Світ у писанках Тараса Городецького / упоряд. В. Манько; худож. Х. Рейнарович; фот. Я. Гнилякевич. – Львів: Свічадо, 2009. – 127 c. : іл.

         Цей альбом присвячений творчості унікального писанкаря - Тараса Городецького. Майже 15 років Тарас творив свої диво-писанки, котрі розходилися по всьому світу.

         Мистецько-подарункове видання містить зразки писанок відомого майстра, інформацію про фарбування писанок природними барвниками та спогади. Вироби писанкаря – унікальні, самобутні, багаті на українську символіку. Тут не тільки традиційні роботи, але й артистичні новотвори. 

Немає коментарів:

Дописати коментар