вівторок, 18 квітня 2023 р.

Виставка-конкурс «О писанко! Ти – символ України!»

 



Багато позитивних емоцій отримуєш, коли бачиш такі чудові, сповнені теплом, світлом і радістю дитячі роботи. Традиційну виставку «О писанко! Ти – символ України!», що експонується в центральній бібліотеці для дітей,  можна назвати Великоднем творчої душі, адже політ дитячої фантазії безмежний, тому й творять діти у різних стилях, поєднуючи паперові композиції  з елементами вишивки, прикрасами з бісеру та інших оздоблювальних матеріалів.




 

Головними атрибутами кожної з дитячих робіт є символи Великодня – паска, писанка, крапанка, дряпанка та мальованка. При цьому кожна з них відтворює маленький світ. Представлені на виставці писанки оздоблені бісером, нитками, фетром, виконані у техніці квілінгу, розписані петриківським розписом тощо.





 

Художні роботи виконані в різноманітних художніх техніках: від звичайних малюнків та аплікацій до застосування народних традицій прикладного мистецтва, зокрема художнього розпису.

Якщо поглянути на світ очима дітей, він видається бурхливим потоком цікавих творчих ідей, знахідок, фантазій та мрій. Кожна дитяча робота легка, світла й справді унікальна своєю несхожістю, адже дитина завжди передає те, що бачить, а бачить вона життя. Саме тому дитяча виставка випромінює щирість, любов і святковість.


 

Запрошуємо на перегляд. Виставка буде працювати до 1 травня. Завітайте до нашої книгозбірні (проспект Незалежності, 55) та помилуйтеся дитячими творіннями.

Немає коментарів:

Дописати коментар