понеділок, 19 червня 2023 р.

Книжкова виставка «Війна повернулася в наші домівки»

            22 червня Україна вшановує пам'ять  українців, життя яких обірвала Друга світова війна. Цей день у 1941 році став доленосним. Це був початок кровопролитної війни, яка тривала на території нашої країни близько чотирьох років. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожну людську долю.

              Друга світова війна є одним з наймасштабніших конфліктів у воєнній історії ХХ століття, що супроводжувався жорстокістю, масштабними руйнуваннями населених пунктів, знищенням великих груп населення, депортаціями тощо. У ході війни загинуло, за різними оцінками, від 50 до 85 мільйонів людей. Втрати України в цій війні - 8-10 млн. осіб, які загинули під час бойових дій, через окупаційний терор та голод в тилу, примусовий вивіз. Внаслідок бойових дій зруйновано  понад 700 українських міст та містечок, 28 тисяч сіл.

              Гіркі спогади про те лихоліття передаються від батьків до дітей, з покоління у покоління. Тож священний обов’язок кожного українця – зберегти пам'ять про тих, хто відстояв перемогу в тій жахливій війні. Життєписи воїнів-захисників Другої світової – це приклади мужності та патріотизму для сучасників.

              Однак сьогодні війна знову прийшла на територію України. На нашу землю падають ракети, а через ворожі обстріли обриваються людські життя. Усе повторюється. Тільки загарбники інші – рашисти. Українські воїни ведуть боротьбу за кожний сантиметр рідної землі. Україна обов’язково переможе і все буде відбудовано. Ми завжди будемо пам’ятати всіх тих, у кого війна жорстоко забрала життя. Слава Україні! Героям слава!

             До цієї скорботної події працівники ЦДБ оформили книжкову виставку «Війна повернулася в наші домівки», біля якої проводяться огляди літератури, презентації книг. Запрошуємо на перегляд.







 

Немає коментарів:

Дописати коментар