пʼятницю, 2 червня 2023 р.

День в календарі

 


4 червня – День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, встановлений Постановою Верховної Ради від 1 червня 2021 року №1490-ІХ.

Дата дня вшанування була вибрана не випадково, адже щорічно саме 4 червня відзначається Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії, заснований Генеральною асамблеєю Організації Об’єднаних Націй, щоб порушити тему дітей і їх майбутнього, згадати про те, що є діти, у яких немає сьогодення – це діти, що перебувають у зоні воєнних конфліктів.

Цей день є особливо важким і важливим для кожного громадянина України.

         Станом на ранок 2 червня 2023 року більше ніж 1476 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 484 дитини загинули та понад 992 отримали поранення різного ступеня тяжкості.


 

Ці цифри не остаточні. Триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 462, Харківській - 279, Київській - 128, Херсонській - 103, Запорізькій - 91, Миколаївській - 89, Дніпропетровській - 74, Чернігівській - 71, Луганській - 67.

Немає слів, щоб висловити всю тугу та скорботу, щоб передати крик душі від страхіть, які довелося пережити та й досі переживати безневинним дітям…


 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар