вівторок, 20 червня 2023 р.

Читаємо влітку

 


Пропонуємо  прочитати кілька бібліотечних примірників сучасних авторів, що не входять до шкільної програми. Адже це - найцікавіші  дитячі книжки, які здатні змінити уявлення про нудне читання.

Кріс Гравбенштайн «Втеча з бібліотеки містера Лімончелло»

Дванадцятирічний Кайл і ще одинадцять підлітків залишаються на ніч у новій міській бібліотеці, яку створив відомий розробник ігор та епатажний мільярдер Луїджі Лімончелло. Конкурси, солодощі, найсучасніші технології, відеоігри… Ніч сповнена несподіванок! Але ранок дивує ще більше: двері бібліотеки виявляються замкненими. А Кайл із друзями стають живими фішками в новій грі — «Втеча з бібліотеки містера Лімончелло».

Кайлі Форнасьєр «Усе, про що я мовчала»

Важко змiнювати школу, коли ти не в змозi спiлкуватися з людьми. Важко кохати i не мати змоги вiдповiсти коханому на зiзнання. Важко прийняти свiт, коли не приймаєш себе.

Пайпер Родс — дівчина-підліток із селективною німотою. Вона не може говорити, коли захоче. Після сварки з найкращою подругою Пайпер вирішує почати все спочатку та змінити не лише школу, але й себе. У новій школі в неї закохується зірковий хлопець на ім’я Вест. Історія їхнього кохання сповнена сумнівів Пайпер, відданості Веста та надзвичайної романтики серед пишної австралійської природи.

Грег Джеймс «Мерф звичайний і Остання П’ятірка»

Світ героїв зіткнувся з небаченою досі загрозою. Таємниця існування людей зі здібностями викрита, і тепер проти них постали не пара-трійка супер- лиходіїв, а тисячі людей по всій країні. Усе це — план Ніколаса Нокса, злого генія, який, здавалося, завжди був у тіні своїх напарників Нектара та Сороки, але насправді виношував власний план захоплення влади у світі. Він не припуститься помилки своїх попередників, тож першим прибере зі свого шляху Мерфа Звичайного та його Супернулів.

Гудрун Мебс «Бабуню!» - гукає Фрідер»: 16 історій із життя бешкетників

Ця кумедна і чудернацька книжка про спільне життя невгамовного п’ятирічного хлопчика Фрідера та його винахідливої бабусі зацікавить і малюків, і дорослих. «Бабуню!» — гукає Фрідер на початку кожного розділу — і починається чергова пригода. Вони сміються і сваряться, вони випробовують одне одного — наприклад, міняються ролями, і бабуся будує іграшкові будиночки, а Фрідер варить кашу. А найістотніше — вони вчаться слухати і чути одне одного. Шведська письменниця Ґудрун Мебс пропонує деколи непрості, деколи спірні рішення проблем, але об’єднують всі ці рішення гумор і оптимізм.

Джеймс Грінвуд «Невигадана історія маленького обірванця»

Хлопчик Джиммі Баллісат – головний герой повісті через постійні чвари в сім’ї та побої мачухи втікає з дому і стає вуличним злодюжкою. Безпритульний хлопчина змушений самотужки добувати їжу та ночувати в катакомбах. Щоб вижити, – доводиться красти. Але щасливий випадок допомагає йому вибратися з безодні і розпочати гідне життя.

Зілла Бетел «Закличка акул»

Коли тобі дванадцять, ти чуєш поклик пригод, хоч де живеш і хоч хто твої близькі. А коли ти помічаєш, що дорослі приховують якісь секрети, хіба ж можна втриматись і не влізти в небезпечну авантюру? І тоді ти раптом помічаєш, що дратівливе дівчисько, пихата американка, яку ти змушена розважати на прохання дорослих, — не сильно і дратує, і от ви вже разом ховаєтесь у кузові авто, разом деретесь джунглями до печери знахарки, разом застрибуєте в каное, яке самі ж і поцупили. Та чим закінчаться ваші пригоди?

Уперед до мальовничих берегів Папуа Нової Гвінеї! Уперед до пригод разом с Синьокрилкою, вихованкою місцевого заклича акул, і дочкою американського професора Мейпл!

Немає коментарів:

Дописати коментар