понеділок, 5 червня 2023 р.

День в календарі. КНИГА ДНЯ

 


5 червня - Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається однією з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно святкується в більш ніж 100 країнах світу.

15 грудня 1972 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 5 червня Всесвітнім днем охорони навколишнього середовища. Приводом до проведення цієї всесвітньої акції послужило звернення на імя генерального секретаря ООН від 2200 діячів науки й культури з 23 країн світу. Вони попереджали людство про безпрецедентну небезпеку, що загрожує йому у зв'язку із забрудненням навколишнього середовища.

Сьогодні екологічні проблеми стоять у ряді найважливіших і визначають рівень благополуччя всієї світової цивілізації й, зокрема , нашої країни. Відзначення цього дня кожного року допомагає привернути увагу суспільства до проблем довкілля і підкреслює гостру необхідність у зміні відношення людини до раціонального використання та відтворення природних ресурсів.

КНИГА ДНЯ

Марі Г. Роде «Справжні монстри: загроза для планети»

          Наша планета Земля почала захлиналися від людської діяльності через сміття, шкідливі викиди, глобальні кліматичні зміни. Їй загрожує небезпека. Авторка допомагає читачам розібратися, що ж таке глобальне потепління, озонова діра, кислотні дощі, хто та що найбільше їх підживлює, а що може їх зупинити. Кожна реальна екологічна загроза подається у вигляді монстра, наприклад «Озоножер» та «Спекозавр». На противагу справжнім «монстрам» письменниця подає міфічні істоти різних народів, які найбільш подібні за рисами та виглядом.

Монстри вільно розгулюють планетою. День у день вони літають у нас над головою, ховаються на дні морському і навіть у нас під ногами. Вони здіймають буревії, висушують озера і винищують звірів. Настав час їм протидіяти! Книга для справжніх героїв, здатних врятувати планету від найбільшої загрози.

Що цікавого у книзі «Справжні монстри – загроза для планети»:

          Вичерпна інформація про монстрів, які загрожують нашій планеті: де вони живуть, чим харчуються і наскільки вони небезпечні.

          У кожного монстра є картка, де перелічено дії, що його зміцнюють і послаблюють.

           Відкидний аркуш із мапою, на якій зображено найнагальніші загрози, і з глосарієм.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар