пʼятницю, 2 лютого 2024 р.

День в календарі

2 лютого - День бабака. В Україні та багатьох країнах світу люди чекають появи незвичного прогнозу погоди від цього пухнастика. Ця тварина у XVIII столітті в Північній Америці відігравала так звану роль метеоролога, що триває й донині. Дата Дня бабака щороку є незмінною. Це свято відзначають 2 лютого. Цього дня люди збираються разом та йдуть на гірку, де живе бабак. О 7:25 вони дістають тварину з нори. Далі уважно стежать за поведінкою бабака, що має вказати, яка погода очікується протягом наступних тижнів.

Щодо передбачень... Ви здивуєтеся, але зараз на цю подію звертають увагу навіть представники Гідрометцентру. Не перебільшуючи можна відзначити, що від знання і розуміння майбутніх погодних умов залежить не так вже й мало. Для жителів міст, але скоріше для жителів сільської місцевості точні дані про погоду дуже важливі.

У народну традицію святкування цього дня увійшло безліч звичаїв. Це і фестивалі, і народні гуляння, ярмарки та просто ще один спосіб підняття настрою в період гострих лютневих морозів.

У цей День ми приєднуємося до привітань на адресу всіх любителів цих народних традицій. Бажаємо всім нам миру, сонячної теплої  погоди, гарного настрою і доброго здоров’я! З Днем бабака!


 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар