пʼятницю, 9 лютого 2024 р.

Книги читаємо – права вивчаємо

 

В наш буремний, складний час без реальних правових знань не обійтися. Дитина   з самого народження  вже  перебуває  у  правових стосунках  із  світом та з дитячих років потрапляє в різні ситуації, коли необхідно знати свої права та обов'язки.

В  рамках  правового лекторію «Підліток і закон» в ЦДБ проведено правовий калейдоскоп «Книги читаємо – права вивчаємо», метою якого було   допомогти  дітям  усвідомити  свої  права.

Захід розпочався  з  презентації   книжкової  виставки  правової літератури «Є право – є надія». Фахівчині книгозбірні Олена Корнієнко та Тетяна Біленька ознайомили читачів, шестикласників гімназії-початкової школи №4, з переліком прав дітей, передбачених Конвенцією про права дитини, з положеннями українського законодавства, спрямованими на захист прав дітей, детально розповіли, які саме права їм належать та яким чином вони можуть захистити їх у випадку порушення.



 

Переглянувши відеосюжет «Права дитини: поради від поліції»,  школярі долучилися до обговорення реалізації гарантованих державою прав, зокрема, на освіту, на охорону здоров’я, на працю та інших, передбачених Конституцією України, розглянули ситуації щодо порушення прав дитини та механізми їх захисту.



 

           Відповідаючи на запитання правової вікторини, підлітки розгадали кросворд, який допоміг їм розібратися не лише в їхніх правах, а  й нагадав їм про обов'язки, які кожен повинен виконувати, як член суспільства.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар