вівторок, 13 лютого 2024 р.

Online вікторини "Літературне кохання", "Казкове кохання"

 


День усіх закоханих - найромантичніше свято з безліччю прикмет, хоча його історія насправді сумна.

 Романтична легенда свідчить, що польовий лікар та священик на ім'я Валентин Римський служив у імператора Клавдія II Готського. Імператор забороняв майбутнім легіонерам одружуватися, вважаючи, що кохання завадить воїнам битися на полі бою. Однак святий Валентин шкодував закоханих і потай від імператора заручав їх із нареченими, за що був засуджений до страти. Поки Валентин сидів у в'язниці в очікуванні вироку, він закохався у дочку тюремника Юлію. Святий написав їй любовний лист із підписом «Твій Валентин», але дівчина прочитала «валентинку» лише після смерті чоловіка.

Валентина стратили 14 лютого 269 року, саме тому 14 лютого - День святого Валентина. За кордоном це свято вже давно втратило релігійний сенс і почало відзначатись як світське торжество. В Україні День усіх закоханих почали відзначати в 90-х роках минулого століття, і він дуже популярний серед молоді.

І тому напередодні Дня святого Валентина кохання оточує нас звідусіль: воно у фільмах, рекламі, на полицях магазинів, і, звичайно, у книжках, де є сотні, а то й тисячі закоханих персонажів. І в кожної з цих пар – свій шарм та чари. Ми ж обрали для вас лише декілька з найвідоміших.

Запрошуємо взяти участь в online  вікторині «Літературне кохання». Вам необхідно з’єднати імена закоханих.

            https://learningapps.org/display?v=psipgo3va24

 

Любі читайлики! Казки і кохання завжди йдуть пліч-о-пліч. Візьміть також участь в online  вікторині «Казкове кохання». З’єднайте зображення закоханих персонажів казкових історій.

            https://learningapps.org/display?v=prqnffhac24

Немає коментарів:

Дописати коментар