вівторок, 20 лютого 2024 р.

Літературна подорож «Зимова диво-казка заглядає у вікно»

 

Чи можна уявити дитинство без казки? Звичайно, ні! Цікаві казкові історії заглиблюють дітей в чарівний світ фантастичних пригод та справжнього дива.

Для читачів, першокласників гімназії, початкової школи №4, працівниці ЦДБ організували літературну подорож «Зимова диво-казка заглядає у вікно».

На початку заходу бібліотекарка Катерина Діденко познайомила дітей з цікавими збірками зимових казок, що були представлені на книжковій виставці «Казкове перехрестя»,  та запросила маленьких читайликів у мандрівку казковим королівством, яка проходила  п’ятьма стежинками.

Перша стежинка занурила дітлахів у «Загадковий світ», де вони уважно слухали віршовані загадки про казкові історії та за поетичними рядками вгадували назву казки, а також гучно вигукували відповіді за ілюстраціями із зображеннями казкових героїв, записуючи їх у клітинки кросворду «Крижинки зі сторінки».

 




 

Подорожуючи другою стежиною «Пісенною», малюки називали імена персонажів, які співали пісеньки з відомих мультиків за мотивами казок.

Малеча була дуже зосередженою, коли подорожувала «Математичною стежиною». Діти згадували та рахували: скільки звірів зустрів Колобок у лісі, скільки тварин тягло ріпку, скільки мешканців було в рукавичці, скільки яєць знесла Курочка-Ряба тощо.

Найцікавішою виявилася четверта стежинка «Пантоміма». Першокласники дуже реалістично зображали пана Коцького, який смачно пообідав; зайчика, який всього боїться; Івасика-Телесика, котрий пливе в човні;  героїв казки, що тягнуть ріпку.




 

Малюки були у захваті та щиро сміялися, коли мандрували «Стежинкою-веселинкою», де переплуталися чотири казочки «Курочка Ряба», «Колобок», «Солом’яний бичок» та «Івасик-Телесик».

          Наприкінці мандрівки першачки взяли участь у казковому дійстві, інсценуючи українську народну казку «Колобок». Хлопчики та дівчатка із задоволенням спробували себе у ролі акторів, а глядачі насолоджувались чудовим дійством: заряджались позитивом і гарним настроєм.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар