середу, 7 лютого 2024 р.

Всесвітній день читання вголос

 


Щорічно в першу середу лютого відзначається Всесвітній день читання вголос. Цю подію започаткував міжнародний освітній проєкт «LitWorld» у 2010 році. Цьогоріч вона припадає на 7 лютого. Всесвітній день читання – визначна подія, яку проводять вже в 173 країнах світу.

Всесвітній день читання вголос несе в собі яскраве нагадування про силу слова та його здатність об'єднувати людей. Це чудова можливість розвивати літературну культуру, популяризувати читання серед молодого покоління та відкривати нові горизонти через взаємодію з книгою.

Колектив ЦДБ оголосив тиждень голосних читань. В книгозбірні створена фотозона, де відвідувачі протягом тижня читали вголос улюблені твори.








 

Приєдналися до святкування і наші користувачі онлайн. Настя Дзяхар, Аміна Леус, Артем Дринь, Катерина Гудзяк,  Ольга Торбенко, Олексій Іваницький, Поліна Левощенко читали свої улюблені твори. Відеозаписи користувачів представлені на бібліотечній сторінці в фейсбуці.




 

Бібліотекарка Лариса Олійник у Всесвітній день читання вголос відвідала читачів, учнів гімназії, початкової школи №4 та провела годину голосних читань «Читаємо та обговорюємо».  Пані Лариса прочитала дітям казку-ювілярку  Зірки Мензатюк «Мільйон мільйонів сестричок», яка вийшла з друку 25 років тому (1999).  Після прочитання обговорили сюжет казкової історії. Діти відповідали на запитання по змісту прочитаного, що  спонукало їх до подальших міркувань, вчилися аналізувати почуте.



 

Читання вголос — це чудове тренування для чіткого та виразного мовлення, вправа для розвитку дикції та можливість для збільшення словникового запасу. Воно прищеплює любов до книг на все життя. І, звісно, читання вголос – це чудова реклама самого процесу читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар