пʼятницю, 2 лютого 2024 р.

Новинки-цікавинки

Оксана Лущевська «Триматись за руки, сестричко»

Десятирічні сестрички Віта і Злата діляться одна з одною своїми мріями: досхочу ходити до лісу, плавати в річці, лежати в траві горілиць і роздивлятися хмари. Вони також хочуть вивчити кілька замовлянь, щоб на Землі запанував мир, проте чарам місце тільки в казках... Ця добра і дбайлива книжка розповідає, що в житті є дещо могутніше за чари. Наприклад, бути поруч зі своїми близькими та триматися з ними за руки. А якщо разом із вами ще й пудель Бука, який вміє сміятися хвостом, то це вже справді шалено! Це світле та чесне віддзеркалення розгубленості дітей під час найскладнішого життєвого досвіду - війни.

Мія Марченко «Майка Полівода обирає професію»

Це весела непересічна історія з живими персонажами, курйозними подіями, кумедними ситуаціями, цікавими пригодами та неймовірними враженнями у житті непосидючої дівчинки Майки. Вона має двох темпераментних котів, вірних неподібних друг на друга друзів і безліч уподобань. Та одного разу Майці задають домашнє завдання написати доповідь про те, яку професію вона хоче мати у майбутньому. Таке запитання складне для Майки, адже вона б і танцювала, і плавала, і фотографувала, і підіймалася на високі гори, і була детективом, і ще багато іншого Що ж обере дівчинка? Дізнайтеся з книги. Історія викличе бурю приємних яскравих емоцій. Книжка розважає та змушує щиро реготати, вона дарує гарний настрій і захопливе проведення часу!

Вікторія Медвєдь «Граблі, дружба, Лес»

Коли тобі аж цілих 9 років, а навколо лише одні дорослі, які абсолютно не розуміються на пошуках істини і справжнього щастя для майже самодостатнього хлопчика, то стає сумно та самотньо до рюмсання. «Життя прожити - не поле перейти» - навчає Леса бабця, і Лес мерщій біжить шукати те поле, але не зрозуміло, яке і для чого саме воно йому здалося у 9 років. Хлопчик Лес хоч і оптиміст, проте вирішує таку важливу справу, як пошуки друзяки, не залишати на долю випадку, беручи ініціативу у свої руки. Кого лишень він не зустрічає на своєму тернистому шляху другопошуків і бездругопоневірянь. Що не день, то для Лесика халепа, адже справжнього товариша і людину до душі не так легко знайти у буремному світі дивакуватих хлопчаків-зануд, хуліганів, цокотух і модниць. Та завдяки наполегливості, за підтримки Кульбабки та дякуючи доброму стусану від граблів Лесові розвидняється справжня картина світу.

Юлія Ілюха «Космокоти. Марсіанські хроніки Мурка Мняуска»

День, коли пухнастий котик Мурко побачив по телевізору відомого винахідника Ілона Маска, перевернув життя звичайного домашнього улюбленця догори дриґом. Відтепер він доброволець Мурко Мняуск, і його найбільша мрія — полетіти на Марс! Чи вдасться Муркові зустрітися з Ілоном Маском, щоб стати першим у світі котиком-марсонавтом, та чи відкриє йому свою головну таємницю червона планета?


Віталій Запека «Полінка»

Чотирирічна Полінка гостює у дбайливої бабусі й дідуся-витівника, який, попри свій вік, страшенно любить бешкетувати, улаштовувати капості, пригоди й навіть організовувати пошуки скарбів. Завдяки дідусевим вигадкам дівчинка не тільки полюбить їсти кашу й подружиться із сусідським хлопчиком Миколою, а й навчиться читати й рахувати, дістане купу подряпин і подарунок від зубної феї, вирушить у похід і дізнається чимало нового про довколишній світ.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар