середу, 14 лютого 2024 р.

Книги про перше кохання для підлітків

 


У День всіх закоханих пропонуємо вашій увазі добірку найцікавіших підліткових повістей та романів про перше кохання. Кохання, що може приносити радість і біль, спонукає творити та нищити, мріяти й зневірюватися.

Ульф Старк «Маленька книжка про любов»

Неперевершена повість класика дитячої літератури,  зворушлива історія про перше кохання, про війну, про мужність, про життя. Хлопчина Фред, як і кожна дитина, мріє на різдвяні свята отримати трішки чудес. Й нічого, що татка немає поруч, адже він на війні, й нічого, що їжі завжди не вистачає, й не важливо, що не з ким поділитися своїми почуттями, адже все чого Фред забажав, обов’язково здійсниться.

Рейнбоу Ровелл «Елеанор і Парк»

Ця книжка — історія пронизливого кохання двох підлітків-аутсайдерів, яка в підсумку стає хронікою подолання життєвих перипетій. Адже «вона пішла, і тепер приходить лиш у мріях і мареннях …». Чи зможе він її повернути?

Джаклін Вілсон «Дівчата закохані»

Це історія про трьох подруг, які мріють про хлопців, закохуються, тусуються і роблять ще купу речей, якими переймаються сучасні дівчата їхнього віку. Одна з них постійно фліртує та водить хлопців табунами, інша потрапляє під вплив збоченця, а головна героїня листується з меншим хлопцем, а усім каже, що зі старшим красунчиком. Що з цього вийде — знає лише Господь Бог і Джаклін Вілсон

Вігдіс Йорт «Йорген + Анна = любов»

Анна непосидюща, весела десятилітня дівчинка, яка понад усе любить таємниці, лазити по деревах і гасати на велосипеді. Та ось у її класі з’являється новачок Йорґен, і звичний світ Анни перевертається догори дриґом, бо вона вперше в житті закохується. На її шляху стають численні суперниці, але Анна готова на все, щоб здобути прихильність Йорґена.


Тамсін Мюррей «Інструкція до запасного серця»

Приголомшливий та зворушливий роман про втрати, провину та непередбачуваність кохання. Це не просто історія кохання та підліткових проблем, у Джонні та Нів все набагато складніше. Хлопець тільки отримав шанс на друге життя, а дівчинка нещодавно втратила брата-близнюка. Чи можна їм після цього бажати звичайного життя та простих стосунків? Чи мають вони право на почуття, коли світ навколо тріщить по швах? Бо ж коли йдеться про кохання, усі засоби дозволені, хіба ні?

Немає коментарів:

Дописати коментар