пʼятницю, 19 травня 2023 р.

Ювілярка травня

 


20 травня - 50 років від дня народження

Наталі Сняданко,

 української письменниці, перекладачки, журналістки 


 

Народилася 1973 року у Львові. Освіту здобула у Львівському та Фрайбурзькому університетах, друкується в українській та закордонній пресі.

У 2004 році у Польщі видано першу книгу Наталі Сняданко за назвою «Колекція пристрастей, або Пригоди молодої українки». За дуже короткий термін ця повість стала бестселером.

Серед популярних творів Наталки Сняданко - роман «Колекція пристрастей» (2001), книга оповідань «Сезонний розпродаж блондинок» (2005), романи «Синдром стерильності» (2006), «Чебрець в молоці» (2007), роман «Фрау Мюллер не налаштований платити» (2013).

Наталка Сняданко перекладає з польської, німецької, російської мов. У її перекладах із німецької окремими виданнями вийшли твори  для дітей: Крістіана Тільманна «Суперники. Близнюки рідко грають поодинці», «Який промах» (2007), Нелє Моост, Керстін Фьолькер «Моллі Махлюй. Ти зможеш, маленька чарівнице!», Моллі Махлюй. Маленька чарівниця. Тільки не зрада!», «Моллі Махлюй. Маленька чарівниця зовсім велика», «Щасливої подорожі, маленька чарівниця» (2007), Гюнтера Грасса «Кіт і миша» (2008).

Для дітей написала книгу казок – «Країна поламаних іграшок та інші подорожі».

«Країна поламаних іграшок та інші подорожі»

         Хлопчик Матвійко ніколи не думав, що поламаними іграшками гратися набагато цікавіше. А переконався він у цьому, побувавши разом із рожевою свинкою Параскою на справжньому бенкеті поламаних іграшок. Як Матвійкові вдалося заслужити звання дійсного члена Клубу дитячого самовиховання, і що обговорюється на Конгресі м’яких іграшок – читайте у повісті авторки

https://tales.org.ua/kazky/kazky-ukrainskykh-pysmennykiv/natalka-sniadanko/

Немає коментарів:

Дописати коментар