середу, 3 травня 2023 р.

День літературного героя

 2 травня - Міжнародний День Гаррі Поттера, який відзначають у всьому світі шанувальники «Поттеріани». 


 
         Чому 2 травня, а не інший день? Саме в цей день відбулася легендарна і культова битва за школу Хогвартс, а також закінчилася Друга магічна війна. Гаррі Поттер зумів перемогти того, хто заподіяв йому найбільшої шкоди в житті - лорда Волан де Морта.

Якщо ви не знаєте, то нагадаємо вам, що найперша книга про Гаррі Поттера з'явилася в 1997 році. Придумала цей приголомшливий світ чарівників і звичайних людей Джоан Роулінг. В її книгах читачі цінують неймовірний сюжет, детальний опис світу і опрацьовані дрібні деталі, а також чарівну атмосферу. Багато дітей виросли на Гаррі Поттері, а в Британії його вважають мало не справжнім чарівником.

          Дуже багато хорошого і повчального демонструють книги про Гаррі Поттера. Це - любов, сила, мужність, добро, характер, стійкість, завзятість і неймовірне бажання допомогти кожному, хто потребує твоєї допомоги. Це історія, яка змушує людей задуматися про те, як вони проживають своє життя. Вона безсумнівно потрапила у світову історію і стала культовою, а Гаррі Поттера знають майже у всіх країнах світу. 

          Існує цікава статистика, згідно з якою понад 61% читачів заявили, що роман Джоан Роулінг про Гаррі Поттера вплинув на їх світогляд.

          Вітаємо всіх  шанувальників і фанатів книг про Гаррі Поттера!

Немає коментарів:

Дописати коментар