понеділок, 8 травня 2023 р.

День в календарі

 


З метою вшанування пам’яті жертв Другої світової війни 1939–1945 років в Україні 8 травня відзначається День пам’яті та примирення.

Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства – загинуло понад  80 мільйонів людей. Українці воювали на боці антигітлерівської коаліції та здійснили значний внесок у перемогу над нацизмом. А українська земля була одним з основних полів битви у цій війні. Ціною перемоги стали надзвичайні втрати впродовж 1939–1945 років – українців та інших народів, які проживали на нашій землі. Загинуло понад вісім мільйонів: близько 3 мільйонів воїнів та 5 мільйонів цивільних.

Сьогодні вшановуємо пам'ять кожного, хто боровся з фашизмом, хто віддав життя за наше майбутнє. Вічна пам’ять усім жертвам нацизму.

Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії Росії. Як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Однак тепер це – путінська Росія, яка говорить про «вирішальний внесок у перемогу над нацизмом росіян». Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва РФ. Саме РФ, увібравши в себе всі злочинні практики нацизму, зазіхає на нашу територіальну цілісність і зруйнувала мир у Європі.

Всім захисникам України бажаємо якнайшвидшої  Перемоги над ворогом, мирного неба над головою, міцного здоров’я на довгі літа!

Після перемоги гасло «Ніколи знову» матиме для нас ще найсильніше значення, адже нам на власні очі довелося побачили всі жахіття війни. Стійкості та єдності нам. Разом до Перемоги! Згадуючи минуле – ми віримо в майбутнє!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар