середу, 31 травня 2023 р.

Новинки-цікавинки


 

Яна Бауер «Круторіжка у Страшному Лісі»

Однієї нічим не примітної суботи мешканці Страшного Лісу займалися своїми звичними справами: хтось перелічував горішки, хтось дрімав, а дехто скаржився на життя. Ані Їжак, ані Лісовий Сонь, і навіть мудра Сова не підозрювали, що до них незабаром прибуде несподівана гостя, а разом із нею – великі й маленькі пригоди, з яких народиться справжня дружба.

Марія Артеменко «Стріла степу»

Які забавки та мрії могли бути в дівчинки-сарматки, що жила багато століть тому в степах на півдні нинішньої України? Фаті стріляє так влучно, як її мама, відважна воїнка. А ще — має схованку зі спостережним пунктом на старому дубі. Звідти одного разу вона й побачила норовливого скакуна, який став її вірним товаришем. Це зворушлива книжка про дружбу, випробування і втрати, що трапляються на життєвому шляху.

Галина Вдовиченко «Сова, яка хотіла стати жайворонком»

У книзі йдеться про двох пташок та їхні звички – спати довго й прокидатися рано. Кожна з них веде свій спосіб життя, часом навіть не усвідомлюючи його переваги. А що буде, коли одного дня сови почнуть полювати вранці, а жайворонки – співати вночі? Книжка якраз розповідає про такий експеримент. Як досягнути порозуміння, коли «Сові – совине, а Жайворонку – жайворонкове»? Чи різні стилі життя – загроза дружбі?

Бенас Берантас «Бабайка»

У книжці найкращі приятелі — білченя й вороненя — потрапляють у нову пригоду. Цього разу в них після веселих ігор до пізньої ночі зникає м’яч. Може, його забрав бабай? І як тепер не вляпатись у бабайку — байку з бабаєм? Гарно проілюстрована історія не лише розвеселить і надихне на створення нових слів і метафор, але й дасть усій сім’ї нагоду поговорити про страхи — адже навіть і найхоробріші мешканці гаю чогось таки бояться.

Немає коментарів:

Дописати коментар