понеділок, 30 січня 2023 р.

Давайте знайомитись: Метт Гейґ (1975), британський письменник-фантаст, журналіст

    

         Метт Гейґ народився 3 липня 1975 року у місті Шеффілд, Велика Британія. Вивчав англійську мову та історію в Галльському університеті. Пише художні та нехудожні твори як для дорослої, так і для дитячої аудиторії. Зокрема, його книга у жанрі нехудожньої літератури «Чому варто жити далі» посіла першу сходинку у списку бестселерів за версією газети «Санді таймс» та протягом 46 тижнів входила до списку топ 10 книг Британії.

        Одружений з Андреа Семпл, з якою має двох дітей. Нині проживає у Брайтоні. Вважає себе атеїстом.

Метт  Гейґ «Еві і тварини»

Усі вважають Еві звичайнісінькою одинадцятирічною дівчинкою — хіба що занадто тихою та непримітною. І ніхто, крім її тата, не знає, що в Еві є особлива здібність. Вона має Дар, який дозволяє їй чути думки тварин і розмовляти з ними. Тільки от ця здібність дуже небезпечна (принаймні так каже батько дівчинки), тому треба тримати її в секреті. Та коли в місті починають коїтися дивні речі, заради порятунку близьких людей і всіх тварин Еві доведеться викрити себе. Дівчинка мусить дізнатися таємницю свого минулого і перемогти загадкового чоловіка, який має таку ж суперсилу, як і в неї, але набагато потужнішу

Метт Гейґ  «Еві в джунглях»

Після того як Еві довелося розсекретити свій Дар — уміння подумки розмовляти з тваринами, — вона стала справжньою суперзіркою. Її показували по телебаченню, про неї писали в газетах і журналах, у неї з’явилися сотні тисяч підписників в інстаграмі. От тільки Еві така надмірна увага не надто подобалася, тому разом з батьком вони вирішили поїхати з міста і провести відпустку в джунглях Амазонії. Там, серед дикої природи, здібності дівчинки розкриються на повну силу. Вона потоваришує з рожевими дельфінами, врятує лінивця, візьме інтерв’ю в ягуара і навіть вигадає план, як захистити дощові ліси від знищення.

Метт Гейґ «Хлопчик на ім'я Різдво»

Головний герой казки Ніколас — хлопчик, якого дорослі нехтують і ображають, він страждає в жахливій бідності. Єдині його іграшки — дерев’яні сани, виготовлені батьком, і лялька, вирізана з ріпки його матір’ю, що загинула, рятуючи сина від ведмедя. Татові Ніколаса, щоб заробити , доводиться виконувати незвичне доручення короля — знайти поселення ельфів. Не дочекавшись повернення тата, хлопчик йде на його пошуки, саме з цього моменту і починається неймовірні та дивовижні пригоди. Низка подій призводить до того, що хлопчик зустрічає північного оленя, якого він називає Блітценом, і потрапляє з ним до ельфів. Ще багато чого станеться, перш ніж Ніколас стане улюбленцем дітлахів - веселим бородатим чоловіком у червоному костюмі, який у супроводі північних оленів буде дарувати світові різдвяне диво.

Немає коментарів:

Дописати коментар