четвер, 12 січня 2023 р.

Для вас, тінейджери!

 


Наталія Матолінець «Варта у Грі. Артефакти Праги»

«Варта у Грі. Артефакти Праги» — це справжня знахідка для поціновувачів міського фентезі. Роман наповнений таємницями, містикою, магією та інтригами, які вирують у чарівній та загадковій Празі.

Варта зі Златаном прибувають до Праги, щоби офіційно заступити на посади Вартових Центральноєвропейського конгломерату. Та виявляється, що на шляху до мети ще багато перепон. Могутні судді виплітають нові інтриги, вибори глави насуваються, а втрачені артефакти остаточно забирають спокій. Тим часом у празькій спільноті ширяться чутки про невловимих викрадачів, які полюють на світлих і темних. Легенди оживають на старовинних вуличках, де кожен крок озивається небезпекою. У незнайомому місті Варті потрібно пізнати все наново: кому вірити, а кого остерігатися? Яка темрява ховається за посмішкою Златана? А головне – чи вдасться дійти до кінця і заплатити ціну перемоги, не зруйнувавши себе?

Пітер Банзл «Пригоди з Техносерцем. Книга 1. Техносерце»

Приголомшлива пригодницька історія про небезпеку та відвагу! Життя Лілі у смертельній небезпеці. Її батько зник, і тепер за нею ходять у тіні срібноокі люди. Що їм від неї треба? Разом із друзями ? Робертом, сином годинникаря, та Молкіном, своїм механічним лисом ? Лілі поринає в темний і загрозливий світ. Вона занадто швидко усвідомлює, що розбити їй серце можуть саме ті, ким вона дорожить...

У цій захопливій пригодницькій історії, що відбувається у вікторіанську епоху, переплелися фантастичні пригоди й таємниці. В ній є двоє друзів, убивства та переслідування, дирижаблі й розумні машини, а ще — надміру пащекуватий механічний лис!

Пітер Банзл  «Пригоди з Техносерцем. Книга 2. Місяцельйон»

Захоплива пригодницька історія про катастрофу та сміливість! Від секретів минулого важко втекти. Із появою видатного злочинця Джека Бубнового Валета над літом Лілі й Роберта скупчуються хмари. Джек шукає таємничий Місяцельйон, але хоче не лише його. Робертові раптово загрожують похмурі секрети з його минулого. Джек грає в жорстоку гру, частиною якої є Роберт. Лілі й Молкін, механічний лис, мають бути на крок попереду, доки Джек не розіграє своєї останньої, смертоносної карти...

Анджела Нанетті «Містраль»

Це морська й чуттєва історія зростання та пошуку себе хлопця Містраля, що, подібно до сильного й непереборного вітру, на честь якого його й назвали, почувається самотньо й розгублено на своєму Чорному острові, королем якого він є. Та нікому не вдається приборкати його вольовий характер — ані татові, на якого він так схожий, ані мамі чи бабці. І немає для Містраля нічого кращого, ніж бути наодинці з морем і вірним псом Пінявкаю та розкривати тисячі таємниць, що криються у хвилях... Так і триває аж до тієї миті, коли на острові з’являється маленька іноземка на ім’я Хлоя, що перевертає його життя. Їй не властиві жодні упередження, і завдяки їй Містраль відкриває для себе не тільки глибини моря, але й — кохання.

Діана Мельникова «Розбишацький детектив. Справа брата-незнайомця»

Хвацький детектив, де проводять справжнє розслідування й допомагають поліції розкрити справжній злочин і затримати справжнього злочинця самі сучасні школярі - жвава й допитлива Леся і юний інтелектуал Сер-Сергій. Актуальний і захопливий.

На Лесю Дику і Сергія Василевського чекає дуже складна і страшенно кримінальна справа. Вони мають встановити, чи брат їхнього приятеля, який у дитинстві пропав у горах Грузії, а тепер раптом знайшовся, — справді йому брат, а чи це аферист, який втерся в довіру до чужої сім’ї для того, щоб її пограбувати? Коли працюють «розбишацькі детективи», підозри не уникне ніхто — ані приятель, ані його батьки й учителі, ані навіть молодий поліційний слідчий, який спершу видавався таким милим...

Сьюзін Нільсен «Усі ми з молекул»

Тринадцятирічний Стюарт — обдарований підліток з мегарозвиненими розумовими здібностями, але в нього не все гаразд із соціальними навичками. Чотирнадцятирічна Ешлі — зірка шкільної тусовки з блискучою зовнішністю і геть не блискучими оцінками. Їхні світи ось-ось зіткнуться, адже Стюартів батько та мама Ешлі вирішують жити разом. Стюарт намагається бути на 89,9 відсотка щасливим, а Ешлі на 110 відсотків у шоці. Зведений брат-ботан може загрожувати її статусу в школі, а вона до того ж мусить приховувати від однокласників справжню причину розлучення батьків...

Ешлі та Стюарт — цілковиті протилежності, але все ж таки в них є одна спільна риса: вони, як і всі, складаються з молекул.

Валентина Захабура «Ой, Лише, або Як потрапити в халепу»

Ойка потрапила в халепу, там таке-е було, що ой-йо-йой. З книжки ви дізнаєтесь,  через кого трапилася халепа, через що посварилися Ойка та Лишко і ким насправді є Калапух.

Немає коментарів:

Дописати коментар