середу, 25 січня 2023 р.

Новинки-цікавинки: фантастика і фентезі для дітей


 

Любий друже!

Хочеш приєднатися до надзвичайних та фантастичних пригод, тоді ці видання для тебе.

Сергій Лоскот «Чубзики»

На хутірці з кумедною назвою Трівка-Дми живе чубзик Пензлик. Поряд, в інших хутірцях і поселеннях, мирно мешкають його одноплемінники, а за сільськими луками — старий чарівник Ніхто — найстарший чубзик і прапрадідусь Пензлика. Проте після столітньої сплячки прокидається Біла Королева. Вона хоче повернути собі могутність, захопити та поневолити не тільки чубзиків і мешканців Ста одного королівства, але й славетний Мила-Мур — місто котів і колишніх відьом-чарівниць. На допомогу їй приходить зловісна армія опудал. Хто ж відновить мир?

Л. Д. Лапінські «Дивні світи. Книга 1. Агенція подорожей»

Дванадцятирічна Флік Хадсон дуже зраділа, коли їй запропонували вступити до таємного товариства «Дивні світи». Та дівчинка швидко збагнула, що в магічному мультивсесвіті не все так добре, як здається на перший погляд. В одному світі посеред літа вирують снігові завірюхи, інший невідомо чому покинули, а ще десь безслідно зникають цілі вулиці. Уже незабаром Флік починає порушувати деякі правила товариства, опановуючи мистецтво магії і намагаючись розібратися, що ж тут відбувається. Та чи вдасться їй усе виправити до того, як світи — зокрема і її власний — зникнуть назавжди.

Пітер Браун «Дикий робот»

Що буде, коли помістити робота в дику природу? Виявляється, інстинкти виживання звірів і птахів близькі алгоритмам дій роботів. Роман просякнутий драматичними переживаннями робота- жінки Розі, що цілком вписалася в життя диких тварин та стала не просто матір’ю для маленького гусеняти, але й узяла під захист усіх тварин острова, нехтуючи своєю безпекою.

Пітер Браун «Втеча дикого робота»

Ця книжка є продовженням історії про унікальну роботку на ім’я Роз, яка навчилася мови тварин і стала матусею для гусеняти Яснодзьобика. Щойно Роз призвичаїлася до життя на дикому острові, як опинилася в пастці на фермі, що належить родині Шерифів. На неї знов чекають карколомні випробування: битва з торнадо й напад вовчої зграї. А ще вона знаходить нових друзів. Роз мріє повернутися на рідний острів, тож вирушає в небезпечну мандрівку. Разом із Яснодзьобиком вона долає лісові хащі, високі гори й морські простори. Проте в шумному місті роботка стикається з найстрашнішою загрозою — людьми… Чи досягне Роз своєї мети? Чи здобуде омріяну волю?

Ольга Мігель «Крук та Чорний Метелик. Голос давніх сновидінь»

«Крук і Чорний Метелик» — це пригодницьке фентези. Аліса звикла переховуватися й утікати від чудовиськ, які вже рік наступають на п’яти. Та вона точно не очікувала опинитися у світі, де магія — щось буденне, а на межі сну та смерті стоїть безкінечна стіна-в’язниця. Головну таємницю цього химерного місця знають лише сотня круків-магів, для яких джерелом чарівної сили є останній передсмертний подих. Але що робити, коли шлях додому закритий, а над новим домом нависла небезпека? Адже кошмари, які чекали свого часу тисячі років, кидають їй смертельний виклик...

Анна Руе «Аптека ароматів. Таємниця старовинних флаконів»

На старій віллі відчувається якийсь дивний аромат, нібито пахне тисячами речей одночасно. Це перше, що помітила Люці у своєму новому домі. Проте ці запахи ні про що їй не говорять, а ключ, який вона знайшла під дошкою дерев’яної підлоги, не підходить до жодного замка...Чи приховує вілла якісь секрети? Разом зі своїм молодшим братиком Бенно і Матсом, новим другом, який мешкає по сусідству, Люці розпочинає пошуки. Нарешті вони потрапили до потаємного приміщення вілли — і просто не повірили своїм очам! На полицях аж до самої стелі вишикувалися найрізноманітніші колбочки з мерехтливими трунками всіх веселкових барв. Проте в загадкових пляшечках чигають не лише приємні сюрпризи, а й небезпеки. І ще серед них є один флакон, який варто тримати закоркованим вічно…

 

Немає коментарів:

Дописати коментар