вівторок, 24 січня 2023 р.

Ювіляр січня - Сашко Лірник

 


24 січня – 60 років від дня народження Сашка Лірника

(Власюка Олександра Івановича) (1963),

казкаря, кобзаря-лірника, сценариста, актора, телеведучого.

         Сашко Лірник - автор п’яти  CD альбомів власних казок : «Казки лірника Сашка», «Дорослим і дітям», «Химерні оповіді», «Казки для старшеньких», «Музика і пісні з казок Лірника Сашка», книги «Казки Лірника Сашка».

У 2010 році став лауреатом кінофестивалю «Відкрита Ніч» за кращий сценарій мультсеріалу «Моя країна – Україна», який сам озвучував та в якому разом зі своїм котом Воркотом зіграв головну роль. «Моя країна – Україна" – це краєзнавчий та пізнавальний серіал про подорож Україною з легендами та історією рідного краю, створений під керівництвом аніматора Степана Коваля. Кожна з 26 серій тривалістю 3 хвилини розповідає відому або забуту казку, історію, легенду з конкретного міста України, чи то велике місто або маленьке село, поле або море.

          Анімаційний серіал "Моя країна Україна" – 1 серія

https://www.youtube.com/watch?v=XhVhZWabfAk


2011 року в видавництві Олега Петренка-Заневського «Сіма видає» вперше вийшла його книжка «Казки Лірника Сашка». У 2014 році книжка «Казки Лірника Сашка» вийшла у видавництві «Зелений Пес» і стала лідером у рейтингу українських видань.

2020 року опублікована книжка «Пухнасті казочки» з ілюстраціями Василя Власюка. Книжка написана одночасно двома мовами – українською та англійською.

 

 

Вітаємо Олександра Івановича з ювілейним днем народження. 

Бажаємо, щоб натхнення завжди було поруч, щоб у голові створювалися чудові мотиви і сюжети, щоб діяльність приносила успіх і задоволення, щоб життя дарувала радість і велике щастя.

Немає коментарів:

Дописати коментар