пʼятницю, 20 січня 2023 р.

Єдність помислів і прагнень

 


         22 січня Україна відзначає День Соборності. З нагоди цієї події в центральній бібліотеці для дітей 20 січня відбулася історична подорож «Єдність помислів і прагнень».

Бібліотекарка Інна Кабула розповіла учасникам заходу про історичні події, які відбулися на території нашої країни перед проголошенням Акту злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки (22 січня 1919 року),  ознайомила їх із подіями Української революції 1917-1920 років, акцентувала увагу  дітей на проблемі єдності держави, її соборності як умови її незалежності та суверенності.

       

Емоційний фон підсилила поетична хвилина «Соборна й неподільна». У виконанні читачів книгозбірні Євгенії Тарасевич, Анастасії Сікорської та Турбіних Маргарити і Єгора прозвучали вірші Евгена Юхниці «В День Соборності та Злуки», Дмитра Чередниченка «Україна єдина», Лідії Храпливої-Щур «22 січня», Надії Галковської «День Соборності».

       

Відвідувачі взяли активну участь у вікторині  «Як добре ти знаєш свою країну?»,  пізнавальній грі «Хто твої сусіди?» (складали з пазлів-областей єдину карту України) та розгадали кросворд «Соборність».

 





Наприкінці заходу  відбувся  перегляд книжкової виставки «Віднині і навіки з’єднані в одно» та флешмоб «Діти єднають Україну».



 

Немає коментарів:

Дописати коментар