понеділок, 16 січня 2023 р.

Пізнаємо світ разом: дитячі книги про мандри і мандрівників

 


Коли немає можливості відправитися в подорож, можна хоч на пару годин «виїхати» в книгу. Пропонуємо захоплюючі книги про подорожі, які стануть прекрасним варіантом для відпочинку та надихнуть на відкриття нових куточків світу.

 

Регіна Гіменез «Гео-Графіки»

В книзі  зібрані основні географічні характеристики нашої планети, а також безліч відомостей і цікавих фактів про Всесвіт. Важливо розуміти світ і як збудовано все навколо. Ця книга відповідає на запитання дитини: Чому Земля кругла? Яка гора найвища на планеті? Чому зірки різного кольору? Гео-Графіки — це нетиповий атлас для сучасних дітей. В ньому планети, материки, острови перетворюються на кола, багатокутники, лінії та спіралі, щоб спростити дітям розуміння навколишнього світу.

Мія Кассані «Вулиці. Прогулянка по наймальовничіших вулицях світу»

Хтось скаже, що всі вулиці однакові. Але це не так! Є вулиці, вимощені бруківкою, по яких тече вода; білі вулиці та різнокольорові; проїжджі, тихі-тихі або такі, де вирує торговельне життя; є засніжені вулиці, а є — квіткові. Є вулиці, по яких ти просто гуляєш, зупиняєшся, щоб відпочити, де бавляться діти і зустрічаються нові люди…Ця книжка — прогулянка найкрасивішими вулицями світу. Пройдися вуличками та провулками на цих сторінках, і ти станеш справжнім мандрівником.

Світлана Богдан «Мандри давні та нещодавні»

Відколи існують наші землі, люди мандрували звідси до далеких країв. Тільки в давнину це було значно довше й ризикованіше, ніж тепер. Як і навіщо подорожні долали великі відстані в різні історичні періоди — від Русі й до сучасності? Разом із героєм книжки читачі помандрують сушею, водою, небом — і часами.

Тіна Озевич «Great! Велика Британія для допитливих»

 Усім відомо, що у Великій Британії лівобічний рух, а довжину вимірюють у футах. І що в них є королева. Та чи бачили ви стометрових білих коней на зелених пагорбах і круків, яких годують тістечками із кров’ю? Брали участь у перегонах за сиром і гонитві зі сковорідками? Чули про дверцята до світу ельфів, покинуті монастирі й кам’яні кола, у яких час плине повільніше?Такої Великої Британії ви ще не знаєте!

Ірина Озимок «У міста є я»

 Це своєрідний путівник для читачів по місту, який дає змогу переосмислити власну роль у громаді,та усвідомити, ким ми хочемо бути – відповідальними громадянами чи просто спостерігачами за міськими процесами. 13 розділів навчають читача, що таке бюджет міста, як працює місцева влада, куди зникає сміття та звідки береться вода, чому безпека важлива і як взяти участь у прийнятті рішень. Книга не лише розповідає про функціонування міст, а заохочує до участі у якісних змінах. Лише від нас залежить, якими будуть наші міста.

Сангма Франсіс «Еверест» 

Найвище місце Землі, відоме багатьом як Дах світу та головний виклик альпіністів. Ласкаво просимо у книгу-мандрівку Еверестом – найвідомішою горою нашої планети. Сотні людей щороку піднімаються на її вершину, слідуючи за Едмундом Хілларі та Тенцінгом Норгеєм (людьми, які першими піднялись на неї). У книзі ви дізнаєтесь як виникла гора Еверест, про квіти та рослини, що ростуть на її величних схилах та відкриєте для себе багату історію Сагарматхи, богині неба.

Ізабель Томас «Маленькі історії Великих Людей. Фернан Магеллан»

Чому Фернана Магеллана вважають визначним мореплавцем і дослідником? Він організував першу експедицію, щоб проплисти навколо світу, знайшов «неможливий» короткий шлях до Далекого Сходу, дав назву океану і довів, що Земля кругла. Ця захоплива книжка розповідає історію одного з найвизначніших і найсміливіших мандрівників та знайомить із фактами про його сповнене пригод життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар