вівторок, 17 січня 2023 р.

Давайте знайомитись: Сер Стів Стівенсон, італійський письменник

 


       Стів Стівенсон - псевдонім, під яким ховається молодий італійський письменник Маріо Паскуалотто. Про те, що він прихильник англійської пригодницької і детективної літератури, каже і обраний псевдонім, і імена героїв його книг.

       За професією Маріо - психолінгвіст. Кілька років пропрацював в університеті Болонії, де досліджував особливості формування культурної ідентичності через психологічні аспекти мови і мислення. Коли відчув у собі покликання письменника, відійшов від наукової діяльності і більшу частину часу присвятив літературі. Кредо письменника: «Кожна людина - гарна історія».

       Стів Стівенсон пише книги, витримані в жанрі дитячого детективного роману. Всі вони входять в серію «Агата Містері». Кожна історія має закінчений сюжет. А між собою вони об'єднані образами головних героїв: дванадцятирічної англійки Агати, яка має гнучкий розум і феноменальною пам'ять, її кузена Ларрі - невдалого учня школи детективів, їх відданого дворецького містера Кента та сибірського кота Ватсона, який теж бере участь у пригодах.

       У кожній книзі на героїв чекає нове захоплююче розслідування, яке підкидає школа детективів. Сам Ларрі ні за що б не впорався, але розумниця Агата здатна розплутати саму неймовірну таємницю.

Сер Стів Стівенсон «Агата Містері. Квест у Нью-Йорку»

Ларрі готується святкувати Різдво у колі сім’ї. Та несподівано його відряджають до Нью-Йорка на престижний Міжнародний конгрес детективів. Юнак має боротися за Кубок Холмса з однолітками з провідних детективних шкіл світу. Ларрі, Агата, містер Кент і кіт Ватсон прилітають до Нью-Йорка, де до них приєднується ще один Містері — дядько Кім. Здавалося б, можна забути про злочинців, адже тут змагаються детективи. Однак ніхто не знає, що цьогоріч Великі лови стануть прикриттям для злочину століття…

Сер Стів Стівенсон «Агата Містері. Таємниця Дракули»

Детективам доведеться мати справу зі знаменитим графом Дракулою, навіть не з ним, а з духом жорстокого князя Влада ІІІ. У Трансильванії чомусь почали зникати люди… Однак зникали лише ті, чиї родинні історії пов’язані з легендою про скарби Дракули. Команда детективів на чолі з Ларрі прибуває в Румунію, щоб попередити чергове таємниче викрадення… Добре, що Агата не втрачає здорового глузду навіть у поєдинках з надприродними силами.

Сер Стів Стівенсон «Агата Містері. Місія Самарканді»

Цього разу Ларрі й Агата Містері помандрують до Узбекистану, щоб знайти злодія, що вкрав із музею легендарний Атешітан – килим, який став прообразом магічного килима Аладдіна. Ларрі й Агата потраплять на байкерську вечірку, стрибатимуть по дахах Самарканда, перетнуть пів пустелі – і віч-на-віч зустрінуться зі злочинною бандою!

Немає коментарів:

Дописати коментар