понеділок, 9 січня 2023 р.

Любителям фентезі

 


Коли реальний світ занадто навантажує нашу психіку, варто інколи зазирнути в світи, повні магії та чарівних пригод, які точно надихнуть вас рухатися далі. В цьому вам допоможуть фентезі-історії, які можна прочитати в центральній бібліотеці для дітей.

Кай Маєр Сторінки світу. Книга 1. Простір бібліомантії»

Перший том із фентезі-циклу популярного німецького письменника розповідає про світ, у якому долі героїв переплітаються з долями книг. Книги допомагають здійснювати миттєві переміщення в просторі, спілкуватися поза часом, а особливі серед них, Книги душі, наділяють обраних здатністю до книжкових чарів – бібліомантії. Герої переміщуються з реальності в химерний простір фантастичних книгарень і дивних форм книжкового життя, знайомляться, борються за справедливість і шукають своє місце на сторінках світу.

Кай Маєр «Сторінки світу. Книга 2. Нічна країна»

Фурія Саламандра Ферфакс, опанувавши основи книжкової магії та знайшовши власну Книгу душі, продовжує шукати свого шляху у світі бібліомантії. Світі, де книги стають предметом жадання, переміщують людей крізь простір і час та дають велику владу. Дівчина, її дзьобата книга й друзі наблизяться до таємниць, які приховують Багряна зала та Святилище. І в цій історії їм доведеться протистояти потужним ворогам, бо різні клани борються за доступ до осередку сили...

Шерон Кемерон «Забуття»

Кожні дванадцять років у місті-фортеці Ханаан настає Забуття. Його не можна оминути, а тому кожен повинен писати власну книгу життя. Вона розкаже правду, коли ті прокинуться і не згадають, ким є та хто поряд. Але одна людина ніколи не забувала. Надя пам’ятає той жах перед останнім Забуттям і не хоче, щоб він повторився. І вихід вона бачить один — перелізти через стіну міста та дізнатися таємниці Ханаана. На такий ризик разом із Надею готовий піти красень Ґрей. Правда, яка відкривається цим двом, шокує.

Забіне Шультер  «Темна епоха. Книга 1. Загроза»

Ліз вимушена переїхати до столиці. Вона сподівається на краще. Однак уже перша зустріч із новим сусідом обертається невдачею. Зухвалий сусід, маючи норовливий характер, не готовий миритися з новою галасливою сусідкою. Але перше враження найчастіше буває оманливим, і їхні почуття стрімко набирають обертів. Та яке майбутнє може бути між звичайною дівчиною та Воїном? Невже їхнє кохання приречене?

Забіне Шультер «Темна епоха. Книга 2. Надія»

Після того як Ліз відновлює свої спогади, їй важко відкинути минуле і залишити Семюеля позаду. Її почуття провини перед ним не дозволяє їй і Ніку знову зблизитися. Нік, натомість, упевнений, що його почуття глибокі, і готовий чекати на рішення Ліз. Проте підступність Темних не дає двом закоханим можливості відпочити від пережитого та все обміркувати. Ситуація погіршується щодня, Темних стає дедалі більше, Воїни не витримують нападів, а Ліз, наймогутніше Джерело Академії, досі вважається зрадницею...

Ольга Максимчук  «Світ у вулкані. Срібний і червоний»

Марко і Сонька Бруми — звичайні третьокласники, які навіть не підозрюють, що незабаром у їхньому житті з’явиться великий білий птах. На його крилах вони помандрують у неймовірну пригоду. Близнюків чекає жерло прадавнього вулкана, загадкова країна Кремантура, зустріч з моторошними Сірими і великі таємниці минулого. Це історія про великий двобій зі страшною Яммою — місцем, яке хоче знищити цей світ. Хто з персонажів виявиться зрадником? Хто загине? Хто виживе? Три різні пригоди сплітаються в одну-єдину історію боротьби Добра і Зла тривалістю в тисячоліття. І до останньої сторінки не відомо, хто переможе.

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар