вівторок, 3 січня 2023 р.

Хочу все знати!

 

         Енциклопедії схожі на цінні скарбнички, в яких зберігаються знання. Цифри, цікаві факти, ілюстрації, дослідження й докази – все це приховує в собі кожна дитяча енциклопедія. Тож книги, з якими ми хочемо вас познайомити, є чудовим надбанням для всіх тих, хто обожнює відкривати для себе щось нове та досліджувати світ навколо.

Стейсі Макеналті «Земля: мої перші 4,54 мільярда років»

У книжці маленькі читачі дізнаються історію нашої планети. І це не просто історія, а розповідь з вуст самої Землі. Вона розкаже про свою величезну родину, домашнього улюбленця Плутона та появу живих істот на планеті. Динозаври, виверження вулканів, льодовикові періоди – усе це відбувалося на Землі мільйони років тому. Й зараз життя планети не стоїть на місці – воно змінюється й розвивається кожен день. Тож знайомтеся з минулим і сьогоденням разом із планетоюЗемля . Книжка, після якої неможливо не полюбити свою планету.

Мірейя Тріус «Я і світ. Історія в інфографіці»

Незвичайна енциклопедія містить найсвіжіші статистичні дані про все на світі. «Я і Світ» – найшвидший спосіб подорожувати земною кулею і знайомитися з її мешканцями. Яка найулюбленіша порода собак на планеті? Чи людство більше полюбляє котів? Як живеться школярам інших країн? З цією книжкою дітлахи потраплять на шкільний обід у різних державах, дізнаються, яку шкільну форму носять у Нігерії та Ірані. Діти будуть в захваті від кольорових малюнків, читати чи слухати, які є самі популярні імена в різних країнах, та яка книга найпопулярніша на Землі.

Емілі Боун «Велика книга зірок і планет»

Кажуть, зірки мають безліч таємниць... Завдяки цій чудовій книжці ви дізнаєтесь їх усі. Розглядайте велетенські розгортки, вивчаючи дива космосу — від Сонця та планет у нашій Сонячній системі, до масивних зірок, безмежних галактик і ще багато чого іншого.  У книжці є 4 велетенські розгортки із деталізованими зображеннями та поясненнями, які розкажуть дітям про небесні тіла: комети, планети, метеорити, астероїди, зірки, а також різноманітні пристрої для дослідження космосу.

Пйотр Соха, Войцех Ґрайковський «Дерева»

У книжці ви відвідаєте дивовижний світ дерев, довідаєтеся, хто живе в них і на них, хто ними харчується, хто розносить їхнє насіння, про дерево життя, дерево-людожера та священний фікус. Зазирнете до лісу, зайдете в лісові нетрі, оглянете найвищі, найстаріші та найтовщі дерева. Зустрінетеся з ентами, Адамом і Євою, Робіном Гудом і Буддою. Познайомитеся з працею лісоруба та дізнаєтеся, які будівлі, інструменти й транспортні засоби можна зробити з деревини.

Гейзел Маскелл «Велика книга тварин»

В енциклопедії ви відкриєте для себе світ дивовижних велетенських тварин. Могутні слони, гігантські кальмари,  найвищі, найдовші, найважчі тварини та найбільша тварина, яка коли-небудь існувала – на сторінках видання. Чотири велетенські розгортки із деталізованими зображеннями та поясненнями покажуть дітям різноманіття живих істот, яке населяє нашу планету.

Дитяча ілюстрована енциклопедія «Комахи та павуки»

Юні читачі дізнаються чимало фактів про спосіб життя метеликів і жуків, мурах і бджіл, павуків і скорпіонів. Яскраві фотографії дозволять розглянути навіть найдрібніші особливості будови цих маленьких, але дуже цікавих створінь природи.

Камілла де ла Бедуайер «100 фактів. Великі коти»

Цікаві факти, чудові ілюстрації, веселі вікторини, дотепні малюнки! Читаючи книжку, ви дізнаєтеся про життя великих котів у дикій природі, про їхній спосіб життя, манеру полювання, місця мешкання та виховання дитинчат. Довідаєтеся, як відпочивають снігові барси, чому в леопардів є комора, і як ми можемо допомогти вижити великим котам!

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар