пʼятницю, 27 січня 2023 р.

Година-реквієм «Голокост – біль і жах усього людства»

27 січня весь світ вшановує пам’ять загиблих в роки Голокосту – жахливої трагедії, жертвами якої стали близько шести мільйонів євреїв і незліченна кількість представників інших національностей  під час Другої світової війни.

До цієї скорботної дати працівники центральної бібліотеки для дітей підготували та провели годину-реквієм «Голокост – біль і жах усього людства».

Бібліотекарка Антоніна Даценко розповіла користувачам, що  слово «Голокост» перекладається з грецької як «всеспалення» й означає систематичне переслідування і знищення людей (геноцид) за ознакою їхньої расової, етнічної, національної приналежності, сексуальної орієнтації або генетичного типу, як неповноцінних, шкідливих.


 
         Із бесіди пані Антоніни учасники заходу дізналися історичні факти, які увійшли в історію, як трагедія ХХ століття. Бібліотекарка  навела приклади жахів, через які довелося пройти жертвам Аушвіцу, Бухенвальду, Бабиного Яру та передала всю глибину трагізму приречених на смерть людей.

        

Під час проведення заходу читачі висловлювали власну думку щодо Голокосту, ділилися враженнями про події та щиро співчували загиблим і тим людям, які дивом врятувалися від масового знищення нацистами.

Користувачам була презентована книжкова виставка «Голокост – трагедія ХХ століття», де представлена історична література, художні твори та краєзнавчі матеріали про ці страшні події.

           Наприкінці заходу присутні запалили свічки, схилили голови у скорботі за невинно розстріляних та навіки полеглих у безіменних могилах, виснажених голодом і примусовою працею, задушених у газових камерах і  спалених в печах крематоріїв.



            
П ам’ятаймо минуле та шануймо пам’ять усіх жертв Геноциду.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар